Wat is nieuw?

Opgelet:
Per 1 februari 2020 verhuist LCC naar de Diepenhorstlaan 2 Z010, 2288 EW in Rijswijk. Dit wordt de hoofdlocatie. De locatie aan de Smederijstraat 2 in Breda wordt ingezet voor intern overleg en risicogesprekken met cliënten. Let op dat je dit tijdig doorgeeft aan de Backoffice om de beschikbaarheid te checken. De cliënten en medewerkers van de H10 kunnen op de locatie in Rijswijk terecht.

LCC biedt per januari 2018 haar diensten, naast Den haag en omstreken,

ook in West Brabant Oost (WBO) aan…

…bestaande uit bestaande uit Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem.
De diensten van LCC in WBO bestaan uit het bieden van ambulante jeugdhulpverlening aan jongeren en hun ouders. Binnen onze werkwijze hanteren wij, indien gewenst, de ROB-methode. Deze methode gaat er vanuit dat een periode van drie maanden in ‘rust’ het gezin en wij samen tijdens piekmomenten kunnen kijken naar de actuele zorgen, deze bespreken en vertalen in werkbare doelen. Hierbij wordt samen gekeken naar de krachten in en rond het gezin en hetgeen reeds wel of niet vanuit het voorliggend veld (wijkorganisaties) is gedaan. Het plan van aanpak dat hieruit voortkomt, vormt de basis voor de hulpverlening. Voorliggend doel is de gezinssituatie te herstellen, zodat het gezin bijeen kan blijven. Uitgangspunt bij deze aanpak is één hulpverlener, één gezin en één plan (3-in-1) en vooral bereikbaar tot 20:00 uur.
Mocht u hierover meer willen weten, neem dan gerust contact met ons op.

19-0

 

Zorgaanbieders Jeugdhulp krijgen gelijk van de rechter…

Den Haag, 22 oktober 2019
10 gemeenten in de regio Haaglanden, waaronder de gemeente Den Haag, zijn in april 2019 een gezamenlijke procedure gestart voor inkoop van jeugdhulp voor de periode 2020-2024. Volgens de gemeenten zijn de door hen in die inkoopprocedure gehanteerde tarieven reëel en noodzakelijk om de jeugdhulp efficiënter en effectiever te maken.

Uitspraak H10

Erkend Leerbedrijf…

LCC is per 15 oktober 2019 officieel Erkend Leerbedrijf geworden voor leerlingen die ervaring en feeling willen ontwikkelen voor een carrière in de financiële- en of administratieve dienst verlening. Als zorgaanbieder vinden wij het een deel van onze sociale plicht om de voorwaarden te scheppen voor toekomstige medewerkers in de regio waar wij actief zijn. Deze verantwoordelijkheid maakt deel uit van ons Social Return (SR) programma. ALs zorgaanbieder leveren wij een (kosteloze) bijdrage aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid om burgers te ondersteunen bij hun emancipatie op diverse leefgebieden.

Op dit moment hebben wij in Breda geen plek meer. Voor Den Haag hebben wij nog 2 plekken beschikbaar voor financiële en of administratieve BBL’ers.

To think is to create…

Aguste Rodin (Parijs, 12-11-1840 - Meudon , 17-11-1917)
Aguste Rodin (Parijs, 12-11-1840 – Meudon , 17-11-1917)

Crosscultureel Assessment

In augustus 2016 heeft de diversiteit in Nederland ons aangespoord tot het afnemen van een Crosscultureel Assessment. Wij kunnen hierbij alle therapeuten en ambulante hulpverleners aanraden dit assessment eigen te maken.

Lees verder…

Geritsel

Wellicht nog meer dan in de rest van Nederland, willen ouderen in Brabant meestal zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Vaak wonen ze al jaren in dezelfde woning, zijn ze bekend met de omgeving en halen ze dagelijks hun brood bij de bakker op de hoek van de straat. Ook hebben ze sociale contacten in hun directe omgeving. Het is daarom van belang deze ouderen te ondersteunen bij hun wens om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen.

Lees verder…

Duimen

In Nederland hebben tienduizenden gezinnen te maken met ‘multiproblematiek’. Dit is een situatie waarbij de problemen binnen de leefsituatie zich steeds verder opstapelen en verspreiden over verschillende leefgebieden. Voor de hulpverlening kunnen ze onzichtbaar zijn of juist zichtbaar worden als ze overlast veroorzaken. Gemeenten en hulpverleners krijgen maar lastig grip op dergelijke gezinnen. De problematiek beperkt zich niet tot de genoemde problemen zelf. Een veel groter probleem wordt gevormd door de zogenaamde ‘zorgmijders’.

Lees verder…

Hoog sensitiviteit & hoogbegaafdheid

Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn sommigen gevoeliger dan anderen. Iemand die zeer gevoelig is noemen we ‘Hooggevoelig’ of ook wel HSP, ‘Highly Sensitive Person’.

Lees verder…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.