Wat is nieuw?

LCC biedt per januari 2018 haar diensten, naast Den haag LCC 01 en omstreken, ook in West Brabant Oost (WBO) aan vanuit de afdeling LCC 02…

…bestaande uit bestaande uit Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem (LCC 02).
De afdeling in WBO wordt LCC 02. De diensten van LCC 02 bestaan uit het bieden van ambulante jeugdhulpverlening aan jongeren en hun ouders. Binnen onze werkwijze hanteren wij, indien gewenst, de ROB-methode. Deze methode gaat er vanuit dat een periode van drie maanden in ‘rust’ het gezin en wij samen tijdens piekmomenten kunnen kijken naar de actuele zorgen, deze bespreken en vertalen in werkbare doelen. Hierbij wordt samen gekeken naar de krachten in en rond het gezin. Het plan van aanpak dat hieruit voortkomt, vormt de basis voor de hulpverlening. Voorliggend doel is de gezinssituatie te herstellen, zodat het gezin bijeen kan blijven. Uitgangspunt bij deze aanpak is één hulpverlener, één gezin en één plan (3-in-1).
Mocht u hierover meer willen weten, neem dan gerust contact op met LCC 02.

19-0


To think is to create…

Aguste Rodin (Parijs, 12-11-1840 - Meudon , 17-11-1917)
Aguste Rodin (Parijs, 12-11-1840 – Meudon , 17-11-1917)

Crosscultureel Assessment

In augustus 2016 heeft de diversiteit in Nederland mij aangespoord tot het afnemen van een Crosscultureel Assessment. Ik zou hierbij alle therapeuten willen aanraden dit assessment eigen te maken.

Lees verder…

Geritsel

Wellicht nog meer dan in de rest van Nederland, willen ouderen in Brabant meestal zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Vaak wonen ze al jaren in dezelfde woning, zijn ze bekend met de omgeving en halen ze dagelijks hun brood bij de bakker op de hoek van de straat. Ook hebben ze sociale contacten in hun directe omgeving. Het is daarom van belang deze ouderen te ondersteunen bij hun wens om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen.

Lees verder…

Duimen

In Nederland hebben tienduizenden gezinnen te maken met ‘multiproblematiek’. Dit is een situatie waarbij de problemen binnen de leefsituatie zich steeds verder opstapelen en verspreiden over verschillende leefgebieden. Voor de hulpverlening kunnen ze onzichtbaar zijn of juist zichtbaar worden als ze overlast veroorzaken. Gemeenten en hulpverleners krijgen maar lastig grip op dergelijke gezinnen. De problematiek beperkt zich niet tot de genoemde problemen zelf. Een veel groter probleem wordt gevormd door de zogenaamde ‘zorgmijders’.

Lees verder…

Hoog sensitiviteit & hoogbegaafdheid

Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn sommigen gevoeliger dan anderen. Iemand die zeer gevoelig is noemen we ‘Hooggevoelig’ of ook wel HSP, ‘Highly Sensitive Person’.

Lees verder…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.